Skip to content

Cart

Your cart is empty

ÇEREZ POLİTİKASI

BİLGE KARGIN  ("GLAMBILS") olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan kişilerin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.
www.glambils.com alan adlı (“Site/Platform”) diye anılacak ve çeşitli fonksiyonlarını yerine getirebilmek, daha iyi bir alışveriş ve kullanım deneyimi sağlamak, ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek amacıyla Çerezler kullanılmaktadır. Çerezlerin başlıca amacı web sitemizdeki ve mobil uygulamamızdaki deneyiminizin iyileştirilmesidir. Çerezler internet sitemizin ve mobil uygulamamızın daha etkili ve güvenli olmasına yardım eder. Çerezler sitemizi ziyaretçi hareket ve tercihlerine uygun olarak geliştirmemizi; ziyaretçilere aradıklarını daha kolay bulma, sonraki ziyaretlerinde bunları hatırlama, tercihlerini saptayıp buna uygun ürünleri öne çıkarma ve bunun gibi konularda yardımcı olmamızı sağlar.
Glambils, bu Çerez Politikası’nı KVKK Aydınlatma Metni’ne ek olarak, Site’de hangi çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır.
ÇEREZ (“COOKİE”) NEDİR?
Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.
Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar.
Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.
Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler ve sadece internet ortamındaki ziyaret geçmişinize dair bilgi içerirler. Çerezler Platforma erişmek için kullandığınız taracıyı ve tarayıcının çalıştığı cihaza özeldir ve istenildiğinde kullanıcı tarafından silinebilmekte veya erişime kapatılabilmektedir.
HANGİ ÇEREZLER KULLANILMAKTADIR?
Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir: Çerezi yerleştiren tarafa göre, (i) birinci taraf çerezler ve (ii) üçüncü taraf çerezleri olarak ayrılabilir.
Birinci taraf çerezler, Glambils tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini Glambils ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
Aktif olduğu süreye göre, (i) oturum çerezleri ve (ii) kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Platform’u terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
Kalıcı çerezler özellikle Platformla ilgili ayarlarınız ve kişiselleştirme tercihleriniz için kullanılmaktadır.
Kullanım amaçlarına göre, Platform’da (i) teknik çerezler, (ii) doğrulama çerezleri,  (iii) hedefleme/reklam çerezleri, (iv) kişiselleştirme çerezleri ve (v) analitik çerezler kullanılmaktadır.
ÇEREZLERİN KULLANIM AMACI VE HUKUKİ SEBEBİ NEDİR?
Kesinlikle gerekli çerezler, veri sorumlusunun meşru menfaati kapsamında ve bir sözleşmenin kurulması ve ifası amacıyla kullanılmaktadır. Bunun dışında kalan çerezler için kişisel verilerinizi işlerken açık rızanıza dayanırız. Çerez yönetim paneli üzerinden, internet sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilir ve kesinlikle gerekli çerezler dışında kalan tüm çerezler için tercihlerinizi dilediğinizde değiştirebilirsiniz.
Platform’da, çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:
Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. 
Örneğin, Platform ziyaretçilerinin, ürün sepetindeki ürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması, oturum açan üyelerin Platform’da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması ve Platform’da oturum işlemlerinin yönetilebilmesi.
Platform’u analiz etmek ve Platform’un performansını arttırmak. 
Örneğin, Platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Platform’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak.
Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Platform’u ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. 
Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.
 

Kullanılan Çerez

Şirket Adı

Kullanım Amacı

Süre ( Gün)

Kategori

DSID

Doubleclick.net

Tek Google hesabıyla farklı cihazdan açılmış oturumları birbirine bağlamak için kullanılır

10

Hedefleme

IDE

Doubleclick.net

Önceki ziyaretlere dayanarak kullanıcıya gösterilecek online reklamların kişiselleştirilmesi amacıyla kullanılır

365

Hedefleme

datr

Facebook

Oturumu açan kullanıcın Facebook hesabı ile bağlantısı için kullanılır 

730

Hedefleme

fr

Facebook

Reklam gösterimi amaçlı Facebook kullanıcı hesap bilgilerini saklamak için kullanılır

120

Hedefleme

fbsr

Facebook

Facebook uygulamalarından oturum açmak için kullanılır

730

Hedefleme

sb

Facebook

Facebook beğenme ve arkadaşlara tavsiye fonksiyonları için kullanılır

730

Hedefleme

1P_JAR

Google

Google aramalarına bağlı reklam gösterimi ile ilgili kişiselleştirme çerezi

7

Hedefleme

AID

Google

Google oturum çerezi

730

Hedefleme

ANID

Google

Google reklam gösterimi için kullanılır

730

Hedefleme

NID

Google

Google kullanıcı tercihlerini saklamak için kullanır

180

Hedefleme

__Secure-3PAPISID

Google

Kullanıcı profillendirilmesi ve reklam hedeflemesi için kullanılır

730

Hedefleme

__Secure-3PSID

Google

Kullanıcı profillendirilmesi ve reklam hedeflemesi için kullanılır

730

Hedefleme

__Secure-3PSIDCC

Google

Kullanıcı tercihlerini tutmak için kullanılır

365

Hedefleme

cdv

Emarsys/Scarab

Kişiselleştirilmiş ürün öneri fonksiyonu için kullanılır

365

İşlevsel

S

Emarsys/Scarab

Kişiselleştirilmiş ürün öneri fonksiyonu için kullanılır

365

İşlevsel

xp

Emarsys/Scarab

Kişiselleştirilmiş ürün öneri fonksiyonu için kullanılır

365

İşlevsel

APISID

Youtube

Aramalara bağlı profillendirme için kullanılır

730

İşlevsel

HSID

Youtube

Aramalara bağlı profillendirme için kullanılır

730

İşlevsel

LOGIN_INFO

Youtube

Youtube video gösterimi için aramalara bağlı profillendirme çerezi

730

İşlevsel

PREF

Youtube

Youtube video gösterimi kişisel tercihlerin saklandığı çerez

365

İşlevsel

SAPISID

Youtube

Youtube video paylaşma çerezi

1

İşlevsel

SID

Youtube

Google/Youtube güvenlik çerezi

1

İşlevsel

SIDCC

Youtube

Google/Youtube güvenlik çerezi

365

İşlevsel

SSID

Youtube

Google Maps/Youtube entegrasyon çerezi

730

Hedefleme

VISITOR_INFO1_LIVE

Youtube

Youtube kullanıcı band genişliği belirleme çerezi

240

Hedefleme

YSC

Youtube

Youtube siteye gömülü viedo içerik çerezi

1

Hedefleme

__Secure-3PAPISID

Youtube

Kullanıcı profillendirilmesi ve reklam hedeflemesi için kullanılır

730

Hedefleme

__Secure-3PSID

Youtube

Kullanıcı profillendirilmesi ve reklam hedeflemesi için kullanılır

730

Hedefleme

__Secure-3PSIDCC

Youtube

Kullanıcı tercihlerini tutmak için kullanılır

365

Hedefleme

_dc_gtm_XXXXXXXX-X

Google Analytics

Google Analytics site tanımlama çerezi

1

Performans

_get_AU_XXXXXXXX-X

Google Analytics

Google Analytics kullanıcı davranışlarıyla ilgili bilgi toplama amacıyla kullanılan çerez

1

Performans

_fbp

RND

Facebook bağlantılı reklamların gösterilmesi için kullanılır

180

Hedefleme

_ga

Google Analytics

Google Analytics kullanıcı oturum kontrolu için kullanılır

730

Performans

_gcl_au

Google Analytics

Google Analytics için kullanıcının sitedeki aktivite ve davranışlarını saklamak için kullanılır

90

Performans

_gid

Google Analytics

Google Analytics kullanıcının son 24 saatteki aktivitelerini saklamak için kullanılır

2

Performans

scarab.visitor

Emarsys

Kullanıcının farklı oturumlarda da olsa, aynı ziyaretçi olduğunun tespiti için kullanılır

365

Performans

scarab.myAdd

Emarsys

Kullanıcının sitede ilgilendiği ürünlerin saklandığı çerez

1

Hedefleme

ASP_NET.SeasonId

RND

Oturum kontrolu çerezi

1

Zorunlu

ASPXAUTH

RND

Oturum kontrolu çerezi

2

Zorunlu

OrderCount

RND

Sipariş sürecini yönetmek için kullanılan çerezi

30

Zorunlu

cookieconsent_status

RND

Kullanıcının çerez seçeneklerini tutan çerez

365

Zorunlu

timer_ok

RND

Oturum kontrol ve güvenlik çerezi

1

Zorunlu

Lansman Banner

RND

Ürün tanıtımı amaçlı kullanılır.(Örn: metro_ex, Takeover_Cookie)

30

Zorunlu

_gac_UA-xxxxxxx-x

Google Ads

Otomatik etiketlemeyi kullanırken tıklama izleme için kullanılır

90

Performans

_glc_Aw

Google

Tıklama bilgileri için dönüşüm bağlayıcı tarafından kullanılır

90

Zorunlu

OptananAlertBoxClosed

Onetrust

Kullanıcı Çerez Tercih Merkezini yönetmek amacıyla kullanılır

90

Zorunlu

OptananConsent

Onetrust

Kullanıcı Çerez Tercih Merkezini yönetmek amacıyla kullanılır

90

Zorunlu

 
KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARMAKTAYIZ?
Kişisel verileriniz, çerezlerin kullanılması amacıyla yukarıda adları geçen çerez sağlayıcılarla paylaşılmaktadır.
ÇEREZ TERCİHLERİNİZİ NASIL YÖNETEBİLİRSİNİZ?
Glambils, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, ziyaretçilerin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir. Çerez ayarları sekmesini kullanarak sitemizle ilgili çerez tercihlerinizi düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz.Ayrıca daha sonra istediğiniz bir anda da çerez tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz. Çerez tercihlerinizi, Çerez İzin Aracı dışında tarayıcınızı kullanarak da belirleyebilirsiniz.
Platform’a erişirken tüm veya bazı çerezlerin kapatılması, kullanım konforunun düşmesine ve/veya Platform’un bazı fonksiyonlarının çalışmamasına neden olabilir, ama her durumda herhangi bir çerezi kapatmanız Platfom’a erişmenize engel olmayacaktır. Aşağıda yaygın olarak kullanılan tarayıcılarda çerez tercihlerinin ne şekilde yönetilebileceğine dair bilgiler bulunmaktadır:
Google Chrome : Tarayıcının adres çubuğundaki kilit sembolüne tıklayarak, Çerezler (Cookies) seçeneğinden kişiselleştirme yapabilirsiniz.
Internet Explorer : Araçlar bölümünden Güvenlik sekmesine tıklayarak çerezleri yönetebilirsiniz.
Firefox : Sağ üst köşedeki menü sembolüne tıklayarak Seçenekler’in altındaki Gizlilik tuşuyla çerezleri yönetebilirsiniz.
Edge Explorer : Tarayıcının adres çubuğundaki kilit sembolüne tıklayarak, Çerezler (Cookies) seçeneğinden kişiselleştirme yapabilirsiniz.
Seçenekler versiyonlara göre değişebilmektedir, en güncel bilgi için lütfen tarayıcınızın geliştiricisinden destek alın. Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.
HANGİ HAKLARA SAHİPSİNİZ?
Kişisel verilerinize ilişkin olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklarınız bulunmaktadır:
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Silme ve düzeltme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendiniz aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Glambils ,söz konusu talepleri otuz gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Glambils’in, talebin niteliğine ve kapsamına bağlı olarak ilgili kişilerden ücret talep etme hakkı saklıdır.
HAKLARIMI NASIL KULLANABİLİRİM?
Kişisel verilerinize ilişkin olarak KVKK’nın 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi; Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Glambils’e daha önce bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanarak aşağıdaki adreslere her zaman iletebilirsiniz.
Veri Sorumlusu:BİLGE KARGIN ( GLAMBILS)
E-posta: info@glambils.com
Adres: Glambils Harbiye,Teşvikiye Caddesi,No:31 ŞİŞLİ/ İSTANBUL, TURKEY
RIZA VE KVKK AYDINLATMA METNİ’NDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
Glambils, KVKK Aydınlatma Metni ile kullanıcılarına çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir.
Kullanıcıların çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır. 

Glambils, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Platform’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.